slider

Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Χωρίς νερό κινδυνεύουν να μείνουν 1 εκατ. Ιταλοί

αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα http://sekes-eydap.gr

Το γεγονός ότι η γνωστή μας Suez έγινε μόλις πριν ένα χρόνο ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της δημοτικής εταιρίας ύδρευσης ενέργειας και περιβάλλοντος της Ρώμης acea μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο; Με παρατεταμένες διακοπές, στην παροχή νερού, απειλούν τη Ρώμη υψηλές θερμοκρασίες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων, αν δεν βρεθεί κάποια λύση έως τις 27 Ιουλίου, η παροχή νερού στα σπίτια ενός εκατομμυρίου Ιταλών, θα γίνεται μόνον ανά διαστήματα, με διακοπές που μπορεί να φθάσουν και τις οκτώ ώρες την ημέρα. Βασική αιτία που προκαλεί ανησυχία στους Ιταλούς, είναι η χαμηλή στάθμη της λίμνης Μπρατσιάνο, που πέφτει συνεχώς εδώ και μήνες. 

Η δήμαρχος της Ρώμης, Βιρτζίνια Ράτζι, ζήτησε να γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες ύδρευσης σε νοσοκομεία, πυροσβεστικές υπηρεσίες, εμπορικές επιχειρήσεις και σπίτια. Αυτό που θα πρέπει να διαπιστωθεί, είναι αν θα μπορέσει να βρεθεί μια λύση, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, με συνεννόηση της περιφέρειας, του δήμου, και της εταιρίας Acea, που έχει την ευθύνη της ηλεκτροδότησης και του δικτύου ύδρευσης και άρδευσης της Ρώμης. Ο επικεφαλής της Αcea, της υπηρεσίας που είναι υπεύθυνη για την ύδρευση και την ηλεκτροδότηση στη Ρώμη, προειδοποιεί ότι μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μια εναλλακτική λύση, χωρίς διακοπές στην παροχή νερού.

Η κυβέρνηση Τζεντιλόνι, πάντως, δεσμεύθηκε να κάνει ότι είναι δυνατό, ώστε να περιορισθούν στο ελάχιστο οι όποιες αρνητικές επιπτώσεις.

Σ.Σ (από sekes-eydap.gr): Το γεγονός ότι η γνωστή μας Suez έγινε μόλις πριν ένα χρόνο ο μεγαλύτερος ιδιώτης μέτοχος της δημοτικής εταιρίας ύδρευσης ενέργειας και περιβάλλοντος της Ρώμης acea μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο; (Βλέπε σχετικά εδώ: http://www.reuters.com/article/acea-ma-suez-idUSFWN1BY0CS