slider

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Όσο θα αυξάνονται οι πλειστηριασμοί τόσο θα εξαπλώνεται το κίνημα για την προστασία λαϊκής στέγης - περιουσίας

Χθες Τετάρτη 26 Ιουλίου, 267 πλειστηριασμοί είχαν εξαγγελθεί σε όλα τα ειρηνοδικεία της χώρας. Εκτός από τη Θεσσαλονίκη, όπου ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων συνεχίζει ανυποχώρητα να δίνει το αγωνιστικό παρόν, παρά την αποχή των συμβολαιογράφων μετά από απόφαση του τοπικού συλλόγου. 

Τέσσερις (4) πλειστηριασμοί αποτράπηκαν στο Περιστέρι και 1 στις Αχαρνές!

Σε Περιστέρι και Αχαρνές σήμερα δεν έγιναν πλειστηριασμοί! Η Πρωτοβουλία Περιστέρι Ενάντια στους Πλειστηριασμούς μπλόκαρε όπως κάθε Τετάρτη, πετυχημένα την διαδικασία των πλειστηριασμών στον Ειρηνοδικείο Περιστερίου. Αλλά και μέλη της, από κοινού με αγωνιστές/τριες από Μενίδι, Ίλιον και άλλες περιοχές, έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους εμποδίζοντας τον πλειστηριασμό περιουσίας μέλους της.
 
Η αλληλεγγύη θα νικήσει!
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!


 Ο αγώνας συνεχίζεται το Σεπτέμβρη μετά τη διακοπή των δικαστηρίων τον Αύγουστο. Η Πρωτοβουλία μας στηρίζει την πανελλαδική κινητοποίηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης στις 31 Αυγούστου. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!

Τρεις (3) πλειστηριασμοί αποτράπηκαν στο Άργος. Στο Ναύπλιο, συμβολαιογράφος με την αρωγή της αστυνομίας που έβγαλε με τη βία τους αλληλέγγυους από το ειρηνοδικείο, προχώρησε στην παράνομη διαδικασία, αφού ούτε οι θιγόμενοι μπόρεσαν να είναι παρόντες. 

Ας φανταστούμε τι θα συμβαίνει με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που θα γίνονται στα συμβολαιογραφικά γραφεία και "θα εγγυώνται τη διαφάνεια και την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών" κατά τα λεγόμενα του προέδρου των συμβολαιογράφων Αθήνας.