slider

Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

ΤΡΙΤΗ 21/11, ώρα 12 μεσημέρι, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην ΑΑΔΕ, Καρ. Σερβίας 10, Σύνταγμα


 
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ, ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ 

Πάνω από 4,3 εκ. φυσικά πρόσωπα, 1 στους 2 φορολογούμενους, έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία που επιβαρύνονται συνεχώς με πανωτόκια. Και αντί να απαλλάξουν τους οικονομικά αδύναμους από αυτό το βραχνά, προχωρούν σε μέτρα οικονομικής βίας σε βάρος τους με ηλεκτρονικές κατασχέσεις.Οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις είναι μνημονιακή μέθοδος που εφαρμόζεται ήδη εντατικά και με τη νέα συμφωνία-μνημόνιο της κυβέρνησης με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ προβλέπεται να επιταχυνθούν το επόμενο διάστημα. 

Οι εφορίες έχουν εκδώσει σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν 1.724.708 εντολές για μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, κατασχέσεις, πλειστηριασμούς, υποθήκες για απλήρωτους φόρους. Αλλά, για τις περισσότερες εντολές δεν υπήρχε τίποτα να εισπραχτεί. Έτσι, εκτελέστηκαν 991.392 ηλεκτρονικές κατασχέσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Η κατάσταση έχει οδηγήσει σε απόγνωση χιλιάδες ανθρώπους. Παίρνει διαστάσεις μάστιγας. Οι επιζώντες από το σαφάρι των ηλεκτρονικών κατασχέσεων θα είναι ελάχιστοι.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και διάφορα ΜΜΕ εμφανίζουν τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις σαν μέτρο δικαιοσύνης απέναντι στους «κακοπληρωτές», που δήθεν δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους και σαν πετυχημένη εισπρακτική πολιτική. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική. 

Οι μεγιστάνες μένουν άθικτοι. Για τους μεγαλοφειλέτες ετοιμάστηκε ο νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, ενώ ήδη, με διάφορες ρυθμίσεις, έχουν χαρίσει στην οικονομική ολιγαρχία χρέη προς τράπεζες, ταμεία, εφορίες, οργανισμούς. 

Από τα 94 δισ. € ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία, τα 78,79 δισ. € χρωστούν 69 πλούσιοι (με περισσότερα από 100 εκατομμύρια χρέη ο καθένας), μαζί με άλλους 16.290 πλούσιους, που χρωστούν καθένας πάνω από 300.000 €. Μια μικρή μειοψηφία της ολιγαρχίας που είναι το 0,4% από το σύνολο όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία, χρωστούν το 84,8% του συνολικού ποσού.
 
Από την άλλη πλευρά, 3.386.301 άνθρωποι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη με μέση οφειλή 380 ευρώ και όμως δεν μπορούν να τα πληρώσουν. Και αυτοί είναι τα πρώτα θύματα των ηλεκτρονικών κατασχέσεων. 
 
Η τραγική κατάσταση στην οποία οδηγεί αυτή η πολιτική την κοινωνική πλειοψηφία οδηγεί σε διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία που από τα 94 δισ. €, έφτασαν στο τέλος Σεπτεμβρίου τα 98,745 δισ. €. Η δήθεν Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (όργανο της Ε.Ε, της Ε.Κ.Τ. και του Δ.Ν.Τ.), κάνει ριφιφί από τραπεζικούς λογαριασμούς σε όποιο επίδομα, αποζημίωση ή ποσό κατατεθεί. Μόνος περιορισμός να μένουν 1000 €, αν ο λογαριασμός είναι δηλωμένος ως μισθοδοσίας ή σύνταξης. Αν, λοιπόν, κάποιος τύχει και βρει κάποια δουλειά και του δώσουν τα λεφτά μαζεμένα, τα παίρνει αμέσως η εφορία. Αν κάποιος αυτοαπασχολούμενος, αναγκάστηκε για ρύθμιση χρεών ασφαλιστικού ταμείου να καταθέτει σε λογαριασμό του ποσά για είσπραξη από το ταμείο με πάγια εντολή, πάλι παρεμβαίνει η εφορία και τα πρωτοεισπράττει κοκ. 

Η πολιτική των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ταξική μεροληψία, είναι βίαιο ξεζούμισμα για τους φτωχούς, που δεν μπορούν να γλυτώσουν από την αφαίμαξη της εφορίας. Η κοινωνική πλειοψηφία, που πάντα πλήρωνε το μάρμαρο για τα θησαυρίζουν οι λίγοι, φτωχοποιείται πιο δραματικά και βίαια από τη φορολεηλασία σε βάρος της τα χρόνια των μνημονίων, ενώ τη μαστίζει ήδη η ανεργία, μείωση μισθών και συντάξεων, απληρωσιά, αυξήσεις τις τιμές και τώρα γίνεται θύμα των ηλεκτρονικών κατασχέσεων. Οι ηλεκτρονικές κατασχέσεις φέτος θα κάνουν ρεκόρ. Μόνο το Φεβρουάριο ανακοίνωσαν ότι έκαναν 21.231, δηλαδή πάνω από 1.011 κάθε εργάσιμη μέρα.
 
Ασφαλιστικά ταμεία βρήκαν ευκαιρία και μαζί με την εφορία μπήκαν στο κυνήγι για τη λεία με τις ηλεκτρονικές κατασχέσεις. Αυτοαπασχολούμενοι δέχονται επισκέψεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) που δίνει στις τράπεζες εντολές κατασχέσεων. 

Δήμοι για οποιαδήποτε χρέη από κλήσεις, από αυθαίρετη επιβολή τελών κατασκευής διάφορων έργων που το κόστος τους μεταβιβάζουν σε κατοίκους, από δημοτικά τέλη που δεν εισπράχτηκαν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, δεν διστάζουν να εκδώσουν εντολές μέτρων αναγκαστικής είσπραξής. Χαρακτηριστικά, ο δήμος της Αθήνας για ανείσπρακτα δημοτικά τέλη που προχώρησε σε ηλεκτρονική κατάσχεση και στη συνέχεια και σε αναγγελία πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας.
 
Και μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό η ΑΑΔΕ προχωρά και σε ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για να είναι ενορχηστρωμένη και συντονισμένη η επίθεση από τράπεζες, κυβέρνηση, δανειστές και γύπες που προωθούν και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς από τράπεζες, που ανακοίνωσαν ότι ξεκινά στις 29/11/2017. Έτσι με το πάτημα ενός κουμπιού να μεταφέρουν τον πλούτο σε όλο και λιγότερους, κλέβοντας από τα λαϊκά στρώματα το βιος τους.
 
Δεν θα μείνουμε άπρακτοι να παρακολουθούμε το κυνήγι σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας για να θησαυρίζουν οι λίγοι και να πληρώνουμε ένα χρέος που ούτε εμείς το δημιουργήσαμε, ούτε εμείς το καρπωθήκαμε, ελέω επιταγών από Ε.Ε. και ΔΝΤ. Απέναντι στο νέο γύρο λεηλασίας με το τέταρτο μνημόνιο και το νόμο εφαρμογής του που ετοιμάζει νέο μεγάλο πογκρόμ της κυβέρνησης υπέρ των τραπεζών και των funds με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την εντατικοποίηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων, χρειάζεται να ξεσηκωθούμε. Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να σταματήσουμε τον εφιάλτη. Απαιτούμε :
  • Παύση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Προστασία του εισοδήματος, των λαϊκών νοικοκυριών από τις κατασχέσεις από εφορίες, τράπεζες, οργανισμούς, δήμους, ασφαλιστικά ταμεία.
  • Απόλυτη προστασία του δικαιώματος στη στέγαση. Να μην προχωρήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και οι εξώσεις για τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών από τις τράπεζες, την εφορία, τους δήμους, τα ταμεία. Να απαγορευτεί η κατάσχεση και ο πλειστηριασμός της κατοικίας και της περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών. Να μην πωληθούν τα δάνεια σε funds. Διαγραφή των χρεών των ανέργων και των φτωχών. Όχι στην τοκογλυφία των τραπεζών, άμεση και αναδρομική μείωση των επιτοκίων. Να διαγραφούν τα δάνεια όταν έχει πληρωθεί το ποσό του αρχικού κεφαλαίου, να κουρευτούν όσο κουρεύτηκαν τα εισοδήματα των δανειοληπτών.
  • Να σταματήσει η φορομπηξία των λαϊκών στρωμάτων με τους άμεσους και έμμεσους φόρους. Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, που ακόμα και οι ίδιοι χαρακτήρισαν αντισυνταγματικό. Να διαγραφούν τα χρέη όλων των λαϊκών νοικοκυριών.
  • Να πληρώσουν οι πλούσιοι για τα δανεικά και αγύριστα, να φορολογηθούν τα κέρδη τους, να μπει τέρμα στην ασυδοσία και την ευνοϊκή τους μεταχείριση με φοροαπαλλαγές, ενισχύσεις, χαριστικές ρυθμίσεις.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΣΑ
epitropi3den.blogspot.gr