slider

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Θρασύδειλοι φασίστες έβγαλαν όπλα θορυβημένοι από την πετυχημένη αντιφασιστική συγκέντρωση στα Σεπόλια


Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 12/11, στο 144ο ΔΣ Αθηνών, στα Σεπόλια, πραγματοποιήθηκε μαζική, δυναμική αντιφασιστική κινητοποίηση για το καλωσόρισμα των μικρών μαθητών της πακιστανικής κοινότητας και των μητέρων τους, με πρωτοβουλία του συλλόγου εκπαιδευτικών Αριστοτέλης. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, κόσμου της γειτονιάς με την παρουσία τους έβαλαν φραγμό στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις κατά των μεταναστών.

Στην κινητοποίηση καλούσαν σύλλογοι εκπαιδευτικών και εργατικά σωματεία, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Σεπολίων - Ακ. Πλάτωνα, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, η ΚΕΕΡΦΑ, η Λαϊκή Επιτροπή 4ου Διαμ/τος Αθήνας, φοιτητικοί σύλλογοι, αντιρατσιστικές- αντιφασιστικές οργανώσεις,  συλλογικότητες γειτονιάς και νεολαίας καθώς και πολιτικές οργανώσεις.


Όταν πλησίαζε η ώρα να αποχωρήσουν οι μικροί μαθητές και οι μητέρες τους, αφισοκολλητές που μοίραζαν αντιφασιστικά τρικάκια στην ευρύτερη περιοχή δέχτηκαν επίθεση από φασίστες οι οποίοι έβγαλαν όπλα(!) απροσδιόριστου είδους, πυροβόλησαν μάλιστα με αεροβόλο όπλο με αποτέλεσμα ένας αφισοκολλητής να χτυπηθεί με σιδερένια μπίλια. Το περιστατικό καταγγέλθηκε στον αστυνομικό διευθυντή που παρίστατο, πλην όμως αυτός παρέπεμψε τους καταγγέλλοντες να κάνουν καταγγελία στο αστυνομικό τμήμα!

διαβάστε ανταπόκριση από Παντιέρα Οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια και οι ευθύνες της αστυνομίας 

#############################################

Ανακοίνωση - Καταγγελία από τη Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Σεπολίων - Ακ. Πλάτωνα

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/11 ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ

Καταγγέλουμε τη θρασύδειλη επίθεση με πυροβολισμούς από αεροβόλο όπλο που δέχτηκε στα Σεπόλια ομάδα που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση το μεσημέρι της Κυριακής 12/11, μετά από το μαζικό αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό καλωσόρισμα των παιδιών και των μανάδων της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144 Δημοτικό Σχολείο. Η ενέργεια αυτή είναι ενταγμένη στο γενικότερο κλίμα των φασιστικών-ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων που εκτυλίσσονται στην περιοχή μας. Προσπάθησαν να ακυρώσουν τη λειτουργία του σχολείου της πακιστανικής κοινότητας, διασπείροντας το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο. Πριν μια εβδομάδα βανδάλισαν το στέκι της λαϊκής συνέλευσης και σήμερα απείλησαν και έριξαν με αεροβόλο σε ομάδα αφισσοκολλητών. 

Τους ενοχλεί το γεγονός ότι η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί, οι άνεργοι της γειτονιάς δήλωσαν ότι στα Σεπόλια και στον Κολωνό χωράμε όλοι και θα ζήσουμε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως θρησκείας ή χρώματος. Χωράμε όλοι οι καταπιεσμένοι, οι μισθωτοί που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, οι άνεργοι, η νεολαία που δουλεύει στα ντελίβερι και τα καφέ, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ήρθαν εδώ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες για να ζήσουν τις οικογένειές τους. Οι μόνοι που δεν χωράνε είναι οι φασίστες. Αυτοί που με το μίσος τους επιτίθενται σε μικρά παιδιά, όπως τον Αμίρ στη Δάφνη, που ποτέ δε σηκώνουν κεφάλι στα αφεντικά, που ποτέ -όλως τυχαίως- δε συγκρούονται με τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια ή με τους εφοπλιστές που γεμίζουν τις ακτές μαζούτ και κάνουν τις πλάτες στο μεγάλο κεφάλαιο.

Εμείς δηλώνουμε σε όλους τους τόνους, ότι δεν θα αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος στη γειτονιά μας. Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ, να αγωνιζόμαστε για του φτωχού το δίκιο και να διασφαλίζουμε τα αυτονόητα. Η αλληλεγγύη θα νικήσει.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 14/11 ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΕΠΟΛΙΩΝ

#######################

Καταγγελία του Συλλόγου «Αριστοτέλης»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» Καταγγελία για θρασύδειλη επίθεση με πυροβολισμό στα Σεπόλια

Θρασύδειλη επίθεση με πυροβολισμό, δέχτηκε στα Σεπόλια ομάδα αντιφασιστών που πραγματοποιούσε αφισοκόλληση το μεσημέρι της Κυριακής 12/11, λίγες ώρες μετά το μαζικό αντιρατσιστικό καλωσόρισμα των παιδιών της πακιστανικής κοινότητας στο 144ο ΔΣ Αθηνών.

Θεωρούμε ότι η επίθεση εντάσσεται στα πλαίσια των γενικότερων φασιστικών, ρατσιστικών και ξενοφοβικών επιθέσεων που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή αλλά και γενικότερα. Την περασμένη εβδομάδα φασιστικές ομάδες χτύπησαν το σπίτι του μικρού Αμίρ, διέσπειραν το δηλητήριο του φασισμού και του ρατσισμού στα Σεπόλια, βανδάλισαν το στέκι της Λαϊκής Συνέλευσης, χτύπησαν αφισοκολλητές με αεροβόλο. Εντείνουν τις επιθέσεις τους γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν τον εργαζόμενο κόσμο και τη νεολαία!

Τους ενόχλησε το γεγονός ότι η νεολαία, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί και οι άνεργοι της γειτονιάς δήλωσαν ότι στα Σεπόλια και στον Κολωνό χωράμε όλοι και θα ζήσουμε όλοι μαζί, ανεξαρτήτως θρησκείας ή χρώματος. Χωράμε όλοι οι καταπιεσμένοι, οι μισθωτοί που παλεύουν να τα βγάλουν πέρα, οι άνεργοι, η νεολαία που δουλεύει στα ντελίβερι και στα καφέ, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που ήρθαν εδώ αναζητώντας μια καλύτερη ζωή και εργάζονται υπό άθλιες συνθήκες για να ζήσουν τις οικογένειές τους.


Οι μόνοι που δεν χωράνε είναι οι φασίστες

Αυτοί που με το μίσος τους επιτίθενται σε μικρά παιδιά, όπως τον Αμίρ στην Δάφνη, που ποτέ δε σηκώνουν κεφάλι στους εργοδότες και τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν μνημόνια. Σοβαρότατες οι ευθύνες της αστυνομίας που ενώ βρισκόταν με πολλές δυνάμεις στην περιοχή και ενημερώθηκε αμέσως για το συμβάν, δεν παρέμβηκε απ’ ευθείας αλλά άφηνε το χρόνο να κυλά χωρίς να κάνει καμία ενέργεια σύλληψης των δραστών. Καταγγέλλουμε την επίθεση αυτή και δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δε θα αφήσουμε να κυριαρχήσει ο φόβος. Δεν μας τρομοκρατούν. Η αλληλεγγύη θα νικήσει.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η πρόεδρος            Ο γραμματέας
Ρέππα Ντίνα        Σακαρετσάνος Λάμπρος