slider

Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Στεκόμαστε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου εργατόκοσμου στη Δυτ. Αττική


Πολλές συλλογικότητες από όλη την Ελλάδα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες αγωνιστικής αλληλεγγύης με τον δοκιμαζόμενο εργατόκοσμο στη Μάνδρα και τις άλλες περιοχές της Δυτικής Αττικής. Δημοσιεύουμε στη συνέχεια την κοινή ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης Κολωνού- Σεπολίων-Ακ. Πλάτωνα & του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. "Αριστοτέλης", της Λέσχης Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού στα Τρίκαλα, του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα.

Εγκληματικές οι ευθύνες για τη φονική τραγωδία στη δυτική Αττική! Να σταθούμε στο πλάι του δοκιμαζόμενου φτωχόκοσμου στις πληγείσες περιοχές

Τραγικός απολογισμός με 20 ανθρώπους να΄χουν χάσει τη ζωή τους, αρκετοί αγνοούμενοι, δεκάδες τραυματισμένοι και εκατοντάδες χωρίς στέγη, όλοι τους μέλη φτωχών και αδύναμων εργατικών στρωμάτων της κοινωνίας. Μία μεγάλη καταστροφή – για πολλοστή φορά σε δήμους της Δυτικής Αττικής – που μετράει δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Αρκεί μία ισχυρή βροχή για να φανεί η πλήρης αδιαφορία του κράτους για τη δημιουργία υποδομών & την λήψη μέτρων προστασίας της ζωής των πολιτών. 

Οι αδικοχαμένοι νεκροί στη Δυτική Αττική, έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων της φτώχειας, των αστικών μνημονιακών πολιτικών και της καταστροφικής “ανάπτυξης” που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις. Οι πρώτες εικόνες φανερώνουν εκτεταμένες ζημιές σε λαϊκά νοικοκυριά, εκατοντάδες σπίτια και καταστήματα πλημμυρισμένα, δρόμους - ποτάμια που παρέσυραν ότι βρήκαν μπροστά τους! 

Η εικόνα της περιοχής δείχνει ότι πρόκειται για ένα προμελετημένο έγκλημα. Η άναρχη -αυθαίρετη δόμηση, τα μπαζωμένα ρέματα, ο άθλιος σχεδιασμός των ιδιωτικών (πλέον) μεγάλων δρόμων, τα αποψιλωμένα δάση, φανερώνουν την διαχρονική κρατική αδιαφορία. 

ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΒΑΡΑΙΝΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ & ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΙΕΣ

Οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, ενώ γνωρίζουν λεπτομερώς το πρόβλημα και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, ιεραρχούν και υλοποιούν έργα και υποδομές που αποφασίζονται με βάση το κέρδος των κατασκευαστικών εταιρειών. Οι περικοπές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στα κονδύλια για έργα υλικοτεχνικής υποδομής , η ασύστολη δόμηση & οικειοποίηση περιοχών στο όνομα της ανάπτυξης και του κέρδους, έκαναν ευκολότερο το καταστροφικό έργο της νεροποντής, στην Δ. ΑΤΤΙΚΗ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει την εγκληματική της ευθύνη, αποκρύπτοντας βέβαια ότι οι χαμένες ζωές και οι τεράστιες  καταστροφές, αποτελούν τραγικές συνέπειες του αντιλαϊκού χαρακτήρα & της δικής της πολιτικής. Οι χαμένες ζωές είναι ανθρωποθυσίες στο βωμό του Ευρώ, των μνημονίων, της «ανάγκης» διάσωσης των τραπεζών & των επιχειρηματικών κερδών!!

ΕΜΕΙΣ, ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, με τις ίδιες αγωνίες, καθημερινά στο κυνήγι του μεροκάματου, χτυπημένοι από τις συνέπειες της κρίσης τους, πονάμε το ίδιο με τους ανθρώπους της Δυτικής Αττικής που δέχτηκαν ένα επιπλέον χτύπημα χάνοντας σπίτια και υπάρχοντα τους.

ΤΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ & ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ-ΝΕΡΟ-ΓΑΛΑ-ΕΙΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ-ΚΟΥΒΕΡΤΕΣ που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι των περιοχών που πλήγηκαν. 

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Να στηριχθούν άμεσα οι κάτοικοι των περιοχών, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και άμεση αποκατάσταση των ζημιών! Να αποζημιωθούν στο ακέραιο όσοι πλήγηκαν!
Να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας με ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ιδιαίτερα σε περιοχές με προβλήματα για να μη θρηνήσουμε άλλους νεκρούς από την κακοκαιρία! 

Απαιτούμε έργα υποδομής για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών και όχι έργα βιτρίνας και αδειοδοτήσεις για κατασκευή χιλιάδων κυβικών μπετόν (π.χ. νέο Mall στον Κηφισό). Ας μην ξεχνάμε τον σκεπασμένο ΚΗΦΙΣΟ & τα καλυμμένα ρέματα της περιοχής από τα ΣΕΠΟΛΙΑ-τον Λ. ΣΚΟΥΖΕ-την ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΥ-την ΑΚ. ΠΛΑΤΩΝΑ, ούτε ότι ολόκληρες γειτονιές είναι χωρίς ΔΙΚΤΥΟ ομβρίων ( Λαχανόκηποι- Βιομ. Ζώνη κ.α.). Ούτε ακόμα ότι η τεράστια μάντρα του εργοταξίου του ΜΕΤΡΟ & τα 55.000 τμ Μπετόν (με 2-3 υπόγεια) που θα πέσουν στον παράδρομο του ΚΗΦΙΣΟΥ για το νέο Mall στο πρώην εργοστάσιο ΜΟΥΖΑΚΗ, δημιουργούν ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΦΡΑΓΜΑ, που εμποδίζει την φυσική ροή των υδάτων προς τον ΚΗΦΙΣΟ.  

Συγκεντρώνουμε στο στέκι Αμφιαράου 153: 22/11 TETAΡΤΗ – 23/11 ΠΕΜΠΤΗ – 24/11 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 7-9μ.μ., Σχολικά είδη, Νερό, Κουβέρτες,Ξηρά Τροφή, Είδη προσωπικής υγιεινής

##################################

Άνθρωποι από τις πιο φτωχές περιοχές πλήττονται και πάλι! Είκοσι ένας άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ένας ακόμη αγνοείται, ενώ πολλοί περισσότεροι είναι τραυματίες. Για μια ακόμη φορά οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής βρίσκονται αντιμέτωποι με φονική καταστροφή που έχει κοστίσει μάλιστα δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Εν έτη 2017, αρκεί μία ισχυρή φθινοπωρινή βροχή για να αναδειχθεί η τραγική έλλειψη υποδομών και η πλήρης αδυναμία του κράτους για την εφαρμογή μέτρων αντιμετώπισης, προστασίας και ασφάλειας. 

Οι ανθρώπινες ζωές θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους!

Στεκόμαστε δίπλα στους πληγέντες ανθρώπους της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, συλλέγοντας είδη πρώτης ανάγκης στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης από την Τετάρτη 22/11 έως την Παρασκευή 24/11 (ώρες: 11:00πμ – 1:00 μμ & 6:00μμ – 8:00μμ) και το Σάββατο 25/11 (ώρες: 11:00πμ – 1:00 μμ).

Συλλέγουμε: Κουβέρτες, είδη προσωπικής υγιεινής, φάρμακα, γαλότσες και ξηρά τροφή. Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, συλλογικότητες και σωματεία, τον κόσμο της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς, να δείξει για ακόμη μια φορά έμπρακτα την στήριξη και τη συμπαράστασή του. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6986396770, 6974058845 & 6972449678.   

Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης & Πολιτισμού
.........................................................................
Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα - Λαμπηδόνα
 Οι κάτοικοι της Μάνδρας, είναι άνθρωποι σαν και μας, που έχουν πληγεί διπλά. Την ήδη υποβαθμισμένη ζωή τους με την ανεργία, τα χαμηλά μεροκάματα, την έλλειψη υποδομών, ήρθε η πλημμύρα και την επιδείνωσε απότομα και για κάποιους από αυτούς, με τραγικό τρόπο (21 νεκροί).

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε άμεσα, είναι να εκδηλώσουμε την αλληλεγγύη μας με έμπρακτο τρόπο, με ραντεβού μετάβασης στην Μάνδρα αυτή η την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, αλλά και την πρόθεσή μας, να μην αφήσουμε την δημαγωγία και την δήθεν «φιλανθρωπία» κράτους, δήμων και ΜΚΟ, να ισοπεδώσει ξανά, τις ήδη ισοπεδωμένες ζωές όλων μας… Δεν μπορούμε να αφεθούμε στη «σωτηρία» που θα έρθει από αυτούς που μας κατέστρεψαν. Μόνη λύση, να πάρουμε τις ζωές μας, στα χέρια μας!

Μαζεύουμε στη Λαμπηδόνα, από σήμερα Τετάρτη 22/11 και κάθε μέρα 
από 7:30 μμ ως τις 10 μμ:

- Ρούχα, κουβέρτες, παπλώματα, χαρτικά, είδη υγιεινής (οδοντόκρεμες κλπ). 
- Τρόφιμα μακράς διάρκειας, μπισκότα κλπ 
- Εμφιαλωμένα νερά, γάντια, γαλότσες, εργαλεία (φτυάρια κλπ).