slider

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Στο αυτόφωρο παραπέμφθηκαν οι 3 συλληφθέντες


Δικαστήρια Ευελπίδων: Στο αυτόφωρο παραπέμθηκαν από τον εισαγγελέα το μεσημέρι της Πέμπτης 15/3, οι 3 συλληφθέντες και χτυπημένοι της Τετάρτης 14/3 που διαδήλωναν έξω από το συμβολαιογραφείο, σε συγκέντρωση ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και την αρπαγή της λαϊκής κατοικίας. Με αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης, πάρθηκε αναβολή για 30/3 ώστε να λάβουν γνώση της δικογραφίας και να κληθούν οι 6 αστυνομικοί μάρτυρες κατηγορίας που δεν εμφανίστηκαν. Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής κάλεσε με ανακοίνωσή του στα Δικαστήρια και παραβρέθηκαν μέλη των συλλογικοτήτων που συμμετέχουν στον ΣΥΣΑ. Μοιράστηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής (ΣΥ.Σ.Α.) καταγγέλλει την αστυνομοκρατία σε όλο το κέντρο της Αθήνας και το νέο όργιο βίας των ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε βάρος των διαδηλωτών σε συμβολαιογραφείο που διαμαρτύρονταν ενάντια στους πλειστηριασμούς και τη ληστεία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας την Τετάρτη 14/3/2018. Η ωμή και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ είχε σαν αποτέλεσμα, τον τραυματισμό 5 διαδηλωτών –ανάμεσά τους ένας φωτορεπόρτερ- ενώ έγιναν και 5 προσαγωγές. Στη ΓΑΔΑ έγινε άμεσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, από πολλά μέλη συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων. Σε κανονικές συλλήψεις μετατράπηκαν οι τρεις και οι αγωνιστές παραπέμπονται να δικαστούν στο αυτόφωρο την Πέμπτη 15/3, στις 11:00 το πρωί, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

Η νέα επίθεση είναι συνέχεια των επιθέσεων της Τετάρτης 28/2 όπου η βία εξαπολύθηκε ενάντια στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ έξω από το γνωστό συμβολαιογραφείο της Καποδιστρίου 18 και της Τετάρτης 7/3/2018, πάλι έξω από το ίδιο συμβολαιογραφείο, που εξειδικεύεται σε πλειστηριασμούς σπιτιών και άλλων στοιχείων χαμηλής αξίας για μικρού ύψους χρέη, αλλά και σε πλειστηριασμούς που δεν αναλαμβάνονται από συμβολαιογράφους στην περιφέρεια, τα ΜΑΤ της κυβέρνησης επιτέθηκαν στη διαδήλωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, στέλνοντας τρεις τουλάχιστον στο νοσοκομείο. 

Ενώ και στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 7/3 χτύπησαν τους διαδηλωτές του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης (ΣΥ.Σ.Θ.) και τραυμάτισαν τον Θ. Αγαπητό, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ και στην Αθήνα, μέλη του ΣΥΣΑ, που διαδήλωναν σε συμβολαιογραφείο στο Κολωνάκι, ήρθαν αντιμέτωπα με αστυνομικές δυνάμεις που είχαν κατακλύσει το εσωτερικό του κτιρίου, ελέγχοντας ποιος έμπαινε και που πήγαινε! (εκτιμήθηκε φαίνεται ότι ΜΑΤ και κλούβες προκαλούν το “ευαίσθητο” της περιοχής). Γίνεται πλέον ολοκάθαρο ότι η πιστή εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής των μνημονίων και της επιτροπείας από ΕΕ – ΔΝΤ και λοιπούς δανειστές, που βάρβαρο μέτρο της είναι η αρπαγή των σπιτιών του λαού, χωραφιών και μικρομάγαζων, πάει χέρι – χέρι με την καταστολή της αντίστασης και του αγώνα.

Η βία των δυνάμεων καταστολής συμπληρώνει το νέο ιδιώνυμο για την ποινικοποίηση του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς με βάση το οποίο ήδη αναγγέλθηκε σχηματισμός δικογραφίας για τους διαδηλωτές στις 7/3/2018 στη Θεσσαλονίκη και επίσης παραπέμπονται 7 αγωνιστές στη Λάρισα, γιατί σύμφωνα με το κατηγορητήριο «μαζί με άλλους 60 με πανό και συνθήματα στις 10/1/18 εμπόδισαν 3 συμβολαιογράφους σε διεξαγωγή πλειστηριασμών». Παράλληλα, εκκρεμούν δίκες για σ. και άλλους αγωνιστές για παλιότερες κινητοποιήσεις ενάντια σε πλειστηριασμούς σε Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα, Αργολίδα, Μεσσηνία κλπ. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία, τους δρόμους και τα συμβολαιογραφικά γραφεία, δεν τρομοκρατείται και δεν σταματά μπροστά στην αστυνομική βία, την καταστολή και τις δικαστικές διώξεις των μελών του. Πιο μαζικό και δυνατό, ενωτικό και αποφασιστικό, στα χέρια των συλλογικοτήτων και των σωματείων, θα υπερασπιστεί τη στέγη και ό,τι έχει απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριών.

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες!
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και κράτους.

Αγωνιζόμαστε για:

-- Πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με μέτρα όπως το ακατάσχετο της πρώτης κατοικίας και η διαγραφή χρεών των λαϊκών οικογενειών προς τράπεζες, κράτος, δήμους και ταμεία
-- Κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς 
-- Κατάργηση των ηλεκτρονικών κατασχέσεων από λογαριασμούς εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων
-- Όχι στο ΙΔΙΩΝΥΜΟ, τις διώξεις και την καταστολή του κινήματος

Κ Α Ν Ε Ν Α   Λ Α Ϊ Κ Ο   Σ Π Ι Τ Ι   Σ Τ Α   Χ Ε Ρ Ι Α   Κ Ρ Α Τ Ο Υ Σ – Τ Ρ Α Π Ε Ζ Ω Ν

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής - ΣΥΣΑ
epitropi3den.blogspot.com