slider

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Με νέο όργιο αστυνομικής βίας ενάντια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, η κυβέρνηση εφαρμόζει την αντιλαϊκή πολιτική της


Ο αγώνας συνεχίζεται και δυναμώνει για να δικαιωθεί

Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΣΥ.Σ.Α.) καταγγέλλει τη σημερινή αστυνομοκρατία σε όλο το κέντρο της Αθήνας και το νέο όργιο βίας των ΜΑΤ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε βάρος των διαδηλωτών σε συμβολαιογραφείο ενάντια στους πλειστηριασμούς της αδιαφάνειας και της ληστείας. Η ωμή και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ είχε σαν αποτέλεσμα, τον τραυματισμό 5 διαδηλωτών –ανάμεσά τους ένας φωτορεπόρτερ- ενώ έγιναν και 5 προσαγωγές. Στη ΓΑΔΑ έγινε άμεσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, από πολλά μέλη συλλογικοτήτων και πολιτικών οργανώσεων.

Ο ΣΥΣΑ στη ΓΑΔΑ
Σε κανονικές συλλήψεις μετατράπηκαν οι τρεις και οι αγωνιστές παραπέμπονται να δικαστούν στο αυτόφωρο την Πέμπτη 15/3, στις 11:00 το πρωί, στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Το κίνημα κατά των πλειστηριασμών στα ειρηνοδικεία, τους δρόμους και τα συμβολαιογραφικά γραφεία, δεν τρομοκρατείται και δεν σταματά μπροστά στην αστυνομική βία, την καταστολή και τις δικαστικές διώξεις των μελών του. Πιο μαζικό και δυνατό, ενωτικό και αποφασιστικό, στα χέρια των συλλογικοτήτων και των σωματείων, θα υπερασπιστεί τη στέγη και ό,τι έχει απομείνει στα λαϊκά νοικοκυριά.

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής καλεί αύριο Πέμπτη 15/3, στις 11:00 το πρωί, σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη στους συλληφθέντες στα δικαστήρια της Ευελπίδων. 

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες!
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη και κράτους.

Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής - ΣΥΣΑ

*   *   *

Στη συνέχεια του ρεπορτάζ, ακολουθούν φωτογραφίες και από τη συγκέντρωση σε συμβολαιογραφείο της Μπόταση, Εξάρχεια, όπου συμμετείχαν ο ΣΥ.Σ.Α., η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών και άλλοι αγωνιστές/στριες ερχόμενοι αντιμέτωποι με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.