slider

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Με αστυνομοκρατία και βία, διεξήχθησαν και σήμερα Τετάρτη 7 Μαρτίου οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (φωτό και 2 βίντεο)


Στην Αθήνα από το πρωί πλήθος από κλούβες ΜΑΤ είχαν γεμίσει το κέντρο της Αθήνας προκειμένου να διαφυλάξουν την ομαλή διεξαγωγή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όπως προστάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επιτάσσει το συμφέρον των τραπεζών, όλου του κεφαλαίου και οι εντολείς ΕΕ και ΔΝΤ.
Μα και όταν οι κλούβες δεν είναι εμφανείς, όπως στο Κολωνάκι για λόγους prestige, οι αστυνομικές δυνάμεις είναι μέσα στα κτίρια των γραφείων των μεγαλοσυμβολαιογράφων που έχουν αναλάβει να εκτελούν την επιχείρηση αρπαγής της λαϊκής κατοικίας. Αυτό συναντήσαμε στο κτήριο που βρίσκεται το γραφείο του Συμβολαιογράφου Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου (Σκουφά αριθμ. 59 στο Κολωνάκι), ο οποίος είχε αναλάβει για λογαριασμό της Eurobank τον πλειστηριασμό μαγαζιού 75 τμ για 50.000 ευρώ. Το μαγαζί ανήκει σε χαμηλοσυνταξιούχο-εγγυητή δανείου, κάτοικο Θεσσαλονίκης.

Η είσοδος του κτηρίου κλειστή και στο ρόλο του θυρωρού αστυνομικοί, ενώ μέσα στους διαδρόμους της πολυκατοικίας πλήθος αστυνομικών εμπόδιζε την πρόσβαση στο γραφείο του συμβολαιογράφου. Δείτε το σχετικό 1ο βίντεο:


Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής διαμαρτυρήθηκε μπροστά στο κτίριο με το πανό, ενημέρωσε τους περαστικούς και τους κατοίκους με ντουντούκα και ανακοίνωση και απαίτησε να ματαιωθεί ο πλειστηριασμός.  



Στη Θεσσαλονίκη έγινε άγρια αστυνομική επίθεση με ρίψη χημικών, ξυλοδαρμούς, βία και καταστολή ενάντια σε αγωνιστές που συμμετείχαν στην αντίστοιχη συγκέντρωση ενάντια σε πλειστηριασμούς. Τα ΜΑΤ χτύπησαν στο κεφάλι το συνδικαλιστή Θανάση Αγαπητό από τον ΣΥΣΘ (Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης). Οι πλειστηριασμοί διεξήχθησαν σε συμβολαιογραφικό γραφείο για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς και αφορούσαν ένα διαμέρισμα 94τ.μ. στην Καλαμαριά για οφειλή 56 χιλιάδων ευρώ και ένα ημιυπόγειο αποθηκευτικό χώρο 37τ.μ. στη Θέρμη για οφειλή 38 χιλιάδων ευρώ!!!