slider

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020

Ενημέρωση από την κινητοποίηση για το δικαίωμα στην Στέγη, Πέμπτη 2 Ιουλίου '20 - Σύνταγμα (Φώτο)


Μία πρώτη απάντηση στην σχεδιαζόμενη κατάργηση ακόμα και του ελλιπέστατου, ισχύοντος έως τώρα, καθεστώτος για την προστασία της πρώτης κατοικίας δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, με κοινή διαδήλωση στην οποία καλούσαν συλλογικότητες γειτονιάς, κινήσεις πόλης, εργατικά σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι. Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν μπροστά από την βουλή, ανήρτησαν πανό και φώναξαν συνθήματα για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας.

Στο σχετικό κάλεσμα οι διοργανωτές αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι «η πανδημία και τα μέτρα της καραντίνας ανέστειλαν για ένα μικρό διάστημα την επιθετικότητα της κυβέρνησης, των τραπεζών αλλά και μεγάλων ιδιοκτητών σπιτιών, για την διαρκή καταπάτηση του δικαιώματος στη στέγη χιλιάδων νοικοκυριών» όμως «η επιστροφή στην “κανονικότητα” φέρνει μαζί της και την επιστροφή σε μια ακόμα πιο ζοφερή πραγματικότητα σε ότι αφορά τη στεγαστική επισφάλεια των ασθενέστερων στρωμάτων». Ήδη για το επόμενο διάστημα έχουν εξαγγελθεί τουλάχιστον 2.800 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και αναμένεται τσουνάμι εξώσεων.

Μεταξύ των βασικών κόμβων του κινήματος για την προστασία της πρώτης κατοικίας περιλαμβάνονται οι εξής: α) Προστασία της πρώτης κατοικίας από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και τις εξώσεις που θα ακολουθήσουν, β) Διαγραφή όλων των οφειλών των νοικοκυριών εργαζόμενων, ανέργων και μακροχρόνια ανέργων, σε τράπεζες, εφορία, ταμεία, δήμους, γ) Προστασία των ενοικιαστών από τις αυξήσεις και τις εξώσεις και δ) Όχι στις εξώσεις των αναγνωρισμένων προσφύγων, στέγασή τους μέσα στις πόλεις και τα χωριά σε κατοικίες.

--με πληροφορίες από την εφημερίδα ΠΡΙΝ  και τον λογαριασμό στο fb της Τόνιας Κατερίνη