slider

Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Ίδρυση ομάδας νομικής υποστήριξης του συντονισμού συλλογικοτήτων Βόλου


Κανένας μόνος του απέναντι στην εκστρατεία κράτους και Lafarge για ποινικοποίηση του αγώνα:
Συγκρότηση ομάδας νομικής υποστήριξης του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου!

 Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο της 13ης Ιούνη αποτέλεσε τομή για το κίνημα ενάντια στην καύση σκουπιδιών σε μία περίοδο που πανελλαδικά ξεπηδούν κινήματα ενάντια στις επιπτώσεις της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Ο λαός του Βόλου δήλωσε ξεκάθαρα ότι όσοι βάζουν το κέρδος πάνω από την υγεία είναι ανεπιθύμητοι. Το σύνθημα «να φύγει η Lafarge» στοιχειώνει τα σχέδια των περιφερειακών και δημοτικών αρχών, που πάνε χέρι- χέρι με τις κατευθύνσεις της ΕΕ και τις απανωτές αδειοδοτήσεις των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις ενεργοβόρες βιομηχανίες να καίνε σκουπίδια.

Η αποφασιστική υλοποίηση του αποκλεισμού της ΑΓΕΤ από το σύνολο των χιλιάδων διαδηλωτών κόντρα στην επίθεση της αστυνομίας είναι λογικό να έχει τρομοκρατήσει αυτούς που τρώνε ψωμί από τις βρώμικες δουλειές της πολυεθνικής και των ευρωπαικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων που επιβάλλουν την κατασκευή του εργοστασίου RDF-SRF. Οι αστυνομικές δυνάμεις δρώντας ως εταιρία security του εργοστασίου επιτέθηκαν απροκάλυπτα σε χιλιάδες κόσμο, ηλικιωμένους και παιδιά κηρύσσοντας κυριολεκτικά τον πόλεμο στην κοινωνία του Βόλου. Οι αστυνομικοί παραδέχτηκαν ότι όπως στα σύνορα, έτσι και στο Βόλο δρουν σαν όργανα υπεράσπισης των πολυεθνικών συμφερόντων ενάντια στα θύματα της διεθνούς δραστηριότητάς τους.

Αποδεικνύεται ότι η διεκδίκηση των ελευθεριών μας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς σύγκρουση με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων που στήριξαν την μνημονιακή πολιτική, τα όργανα καταστολής, τους μηχανισμούς ποινικοποίησης των αγώνων και τις δυνάμεις του κεφαλαίου που σέρνουν το χορό της αντιδημοκρατικής κατρακύλας. Η καταστολή της διαδήλωσης στο Βόλο αποτέλεσε ένα ακόμη στιγμιότυπο των ευρωπαϊκών και ΝΑΤΟικών δογμάτων «Άμυνας και Ασφάλειας» που έχουν υιοθετηθεί από το ελληνικό κράτος. Η ψήφιση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης της ΝΔ που απαγορεύει τις διαδηλώσεις εντάσσεται ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο καθυπόταξης της κοινωνίας στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου που το οχυρώνει απέναντι στις κοινωνικές εξεγέρσεις ενόψει της νέας οικονομικής κρίσης που έχει ξεσπάσει.

Η αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας επιχειρεί μία εκστρατεία εκφοβισμού ανθρώπων που παρευρέθηκαν στην πορεία. Στις περισσότερες των περιπτώσεων με παράτυπες διαδικασίες κλητεύει πολίτες του Βόλου, προσπαθώντας να τους τρομοκρατήσει. Μπαίνει στα σπίτια, παίρνει ρούχα και απειλεί αγωνιστές με αίολες κατηγορίες. Παράλληλα τα δημοσιογραφικά φερέφωνα των τοπικών αρχών προσπαθούν να αποκρύψουν τα πραγματικά αιτήματα του κινήματος της πόλης για σταμάτημα εδώ και τώρα του εγκλήματος. Η προσπάθεια να ξεφύγει η αστυνομία από τη κοινωνική κατακραυγή των βιαιοτήτων που διέπραξε, θα αποτύχει παταγωδώς.

Ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων όχι μόνο δεν πρόκειται να μείνει άπραγος απέναντι στη συκοφαντική εκστρατεία κατά του κινήματος, αλλά θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα συνέχισης του αγώνα. Θα αγωνιστεί για την παύση κάθε παράτυπης αστυνομικής έρευνας, τη νομική κάλυψη κάθε διωκόμενου πολίτη, και την περιφρούρηση του αγωνιζόμενου κόσμου. Όχι μόνο δεν τρέφουμε καμία εμπιστοσύνη στην αστική δικαιοσύνη αλλά δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν/μία μόνο/η του/της στα νύχια της. Κάθε χτύπημα σε κάθε κάτοικο αυτής της πόλης είναι χτύπημα απέναντι σε μας και το κίνημα. Με την ανεξάρτητη συλλογική οργάνωση και πάλη απαντάμε στην δικτατορία των πολυεθνικών και των τοπικών και περιφερειακών υπαλλήλων τους. Η ομάδα νομικής υποστήριξης του Συντονισμού πλαισιώνεται από δικηγόρους (*) που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής υπεράσπισης του αγωνιζόμενου λαού και υποστηρίζεται από ομάδα δικηγόρων στην πόλη μας για την άμεση νομική υποστήριξη. Κάθε ένας/μια που βρέθηκε ή θα βρεθεί στο στόχαστρο της αστυνομίας μπορεί να επικοινωνεί με τις συλλογικότητες που απαρτίζουν το Συντονισμό Συλλογικοτήτων για να αναφέρει όποιο θέμα προκύψει. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον δίκαιο αγώνα μας για να μείνουμε εμείς στην πόλη και όχι η Lafarge. 

• Κατάργηση του νόμου κατά των διαδηλώσεων. Άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών κατά διαδηλωτών. Ελευθερίες για όλους.
• Κατάργηση ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΔΕΛΤΑ. Να καταδικαστεί η αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας για τη βίαιη καταστολή της διαδήλωσης στην ΑΓΕΤ.

Για να προστατεύσουμε την υγεία μας και των παιδιών μας βαδίζουμε τον δρόμο του μαζικού ανυποχώρητου αγώνα, οργανωνόμαστε και διαδηλώνουμε μέχρι τη νίκη.

ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ:
ΙΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΟΥΡΤΟΒΙΚ ΓΙΑΝΝΑ, ΛΕΓΑΚΗ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ, ΠΑΠΑΡΟΥΣΟΥ ΑΝΝΑ.
Στοιχεία επικοινωνίας:
Συντονισμός Συλλογικοτήτων Βόλου
Facebook: https://www.facebook.com/%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%A3%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%AE%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%92%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%95%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7-%CE%9A%CE%B1%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%A3%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%80%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%8E%CE%BD-100238991472841/

Αυτόνομη Λαϊκή Αγορά
Email: autonomilaikivolos@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/%CE%91%CF%85%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B7-%CE%9B%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%92%CF%8C%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%9C%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE-%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CF%8E%CE%BD-175083289217972/

Κίνηση κατοίκων Πηλίου και Βόλου για το Νερό
Email: watervolo@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/watervolo/

Συνέλευση γειτονιάς Αγίου Νεκταρίου – Ιατρείο Αλληλεγγύης
Email: lsan9a@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/lasigeiagne/

Λέσχη εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου
Email: lesxi-volou@outlook.com
Facebook: https://www.facebook.com/ergatikilesxivolou/

Χώρος Κινημάτων- Στέκι Μεταναστών Βόλου
Email: steki.volos@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/ChorosKinematonStekiMetanastonBolou/

Χωροαταξία- ΕΑΑΚ
Facebook: https://www.facebook.com/%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%BF%CE%91%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B1-%CE%95%CE%91%CE%91%CE%9A-352527791619948/