slider

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

Λαϊκή Συνέλευση Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!! ΕΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ ΦΩΝΗ!

Εν μέσω μίας πανδημίας που λυμαίνεται τη χώρα, η κυβέρνηση, με την πολιτική της, τώρα έχει βαλθεί να καταβροχθίσει τα παιδιά μας, ανήλικους μαθητές και μαθήτριες που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους:

«Διεκδικούμε το αυτονόητο δικαίωμα κάθε μαθητή: Να μπορεί να πηγαίνει σε ένα ασφαλές σχολείο που θα τον μορφώνει. Αυτό το δικαίωμα θα το κατακτήσουμε με τους αγώνες μας, όσο και να μας πολεμάτε.»…«Έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι με την αστυνομία, εισαγγελείς, διευθυντές Β/θμιας και σχολείων, δεχόμαστε εκβιασμό από την Υπουργό για απουσίες, κόψιμο εκδρομών, χαρακτηρισμό στη διαγωγή μας. Απλά γιατί διεκδικούμε όσα έπρεπε να έχει κάνει το Υπουργείο ήδη…όχι να λέμε εμείς να κάνει!

Σήμερα, θέλησαν μέχρι και να «θάψουν» τη μαθητική πορεία μας, προβάλλοντας μεμονωμένες ενέργειες που προσπαθούσαν να τη διαλύσουν, που καμία σχέση δεν έχουν με εμάς και τους αγώνες μας» 

(ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ/ 30.9.20, 1.10.20)


Η κυβέρνηση και το (κατ’ ευφημισμόν;) Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να καταστείλει τους αγώνες των παιδιών για ένα ασφαλές σχολείο και να τα τρομοκρατήσει. Κατηγορούνται ότι είναι «το κίνημα του τίποτα», ότι είναι «αρνητές της μάσκας» και ότι το μόνο που θέλουν είναι «να χάσουν μάθημα».

ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ!!! ΑΠΛΑ, ΕΧΟΥΝ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ!!!

Η υπουργός ανήγγειλε ότι ο μέσος όρος των μαθητών ανά τμήμα είναι 15, συνεπώς είμαστε ασφαλείς απέναντι στον ιό!!!!! Η αληθινή τάξη δεν κάνει μάθημα με τον μέσο όρο, κα υπουργέ! Η θλιβερή πραγματικότητα μιλάει για τμήματα με 25 και 27 μαθητές συν τον εκπαιδευτικό, ενώ παράλληλα επιτρέπονται έως 9 άτομα σε δημόσιους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους για την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων της διασποράς του κορονοϊού! ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ!!!

Τα παιδιά φωνάζουν να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, να εξασφαλισθούν κονδύλια για την παιδεία και όχι για μαχητικά αεροσκάφη Rafale, να προσληφθούν επιπλέον εκπαιδευτικοί και προσωπικό καθαριότητας, να διατεθούν χώροι από τους δήμους, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν ως αίθουσες διδασκαλίες κοκ. Δεν αποτελεί λύση η τηλεκπαίδευση με απειλές για απουσίες στους καταληψίες, με κατάργηση των σχολικών δραστηριοτήτων, των αργιών και οι εκπαιδευτικοί ΔΕΝ είναι παιδονόμοι να καταδίδουν τους ίδιους τους μαθητές τους! Η παιδεία ΔΕΝ είναι τιμωρητική!

"Υπαίτιοι" των κινητοποιήσεων είναι η ανύπαρκτη κυβερνητική πολιτική, ΟΧΙ οι μαθητές, που επιπλέον υφίστανται τη διαστρέβλωση της αλήθειας και τη συκοφαντία από τα ΜΜΕ.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ!!! ΝΑΙ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ!!! ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ, ΓΟΝΕΙΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ!