slider

Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

ΣΥΣΑ: Με τους γύπες, ή με το λαό;


ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΟΛΟΙ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΜΕ ΠΛΕΥΡΑ

 Είναι σε εξέλιξη η μεθοδευμένη επιχείρηση Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. και της ολιγαρχίας του πλούτου να συγκεντρώσουν όλο το δημόσιο πλούτο της χώρας. Παράλληλα, προωθούν και το σχέδιο για να συγκεντρώσουν τα σπίτια και την περιουσία των λαϊκών νοικοκυριών, εξωθώντας τον κόσμο στην εξαθλίωση και την απόγνωση. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα χνάρια των προηγούμενων, προσπαθεί να δώσει "σάρκα και οστά" στην υφαρπαγή της λαϊκής κατοικίας – περιουσίας, νομοθετώντας κατ' εντολήν Ε.Ε., δανειστών και τραπεζιτών, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Με το 4ο μνημόνιο καθώς και το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την τροπολογία που κατακαλόκαιρο πέρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής (φωτογραφική για εταιρεία συμφερόντων συντοπίτη του...), προσπαθούν να εφαρμόσουν με ταχύτατους ρυθμούς τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 

Επιδιώκουν (και δεν αισχύνονται να το δηλώνουν) μια διαδικασία πιο εύκολη, γρήγορη και προσοδοφόρα (για τους τραπεζίτες ασφαλώς) και ταυτόχρονα να ξεπεράσουν το σκόπελο του κινήματος, αφού όπως φαντάζονται θα μπορούν από τα γραφεία και τον υπολογιστή μεγάλων συμβολαιογραφικών γραφείων, "εν κρυπτώ και παραβύστω", να διεξάγουν τους πλειστηριασμούς ηλεκτρονικά. 

Όλοι γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν υποθήκες τα σπίτια και την περιουσία τους στις τράπεζες κινδυνεύουν με κατάσχεση και πλειστηριασμό, όχι επειδή είναι «στρατηγικοί κακοπληρωτές», αλλά επειδή μετά την κρίση αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή των τοκογλυφικών δανείων των τραπεζών. Ήδη, οι ίδιοι μας λένε ότι 465.000 νοικοκυριά έχουν αυτή τη στιγμή επισφαλές στεγαστικό δάνειο (το 41% των στεγαστικών δανείων) και ότι έχουν έτοιμα για πλειστηριασμό 15.000 ακίνητα. 

Για τον υπουργό, την κυβέρνησή του και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, προδιαγράφεται μια νέα μεγάλη ήττα τους στο συγκεκριμένο θέμα. Μαζί με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών που (ειδικά μετά την πανελλαδική του συνέλευση στις 31/8) που σχεδιάζει με καλύτερους όρους την αντεπίθεσή του, έχουν να αντιμετωπίσουν και τους ίδιους τους συμβολαιογράφους που τους χρειάζονται συμμάχους στα σχέδια τους.

Μετά το Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετείου Θεσ/νίκης, που τον Ιούλιο αποφάσισε (με μεγάλη πλειοψηφία και παρά τη σθεναρή αντίσταση της προέδρου Ι. Μπιλίση-Χρουσαλά και λίγων τοπικών μεγαλοσυμβολαιογράφων) την αποχή από όλους τους πλειστηριασμούς μέχρι τις αρχές Οκτώβρη και τη μη συμμετοχή στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην χρηματοδότηση της σχετικής πλατφόρμας, ακολουθούν με ανάλογες αποφάσεις οι Σύλλογοι των Εφετείων Κέρκυρας και Θράκης και τώρα και της Κρήτης που κήρυξε αποχή. 

Καλούμε και τους συμβολαιογράφους της Αθήνας να διαλέξουν πλευρά. Ή με το λαό ή με τους τραπεζίτες, τα funds και τους γύπες. Η πλειοψηφία των συμβολαιογράφων δεν έχει σχέση με τα μεγαλοσυμφέροντα ώστε να βάλει πλάτη στους σχεδιασμούς τους. 

Καλούμε τη συνέλευσή σας να πάρει απόφαση: Να μην συμμετάσχει ο κλάδος στην επιχείρηση της παράδοσης της λαϊκής περιουσίας στα μεγάλα συμφέροντα. Να μη γίνει ο αποδέκτης της κοινωνικής κατακραυγής. Να αρνηθεί τη συμμετοχή στο colpo grosso που στήνουν κυβέρνηση και δανειστές, τραπεζίτες και μεγαλοσυμβολαιογράφοι με στόχο την υφαρπαγή κάθε στοιχείου που απέμεινε μετά από 7 χρόνια λεηλασίας στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Να αρνηθεί τη συμμετοχή στην κατάργηση του βασικού δικαιώματος στη στέγη, αφού από 31/12/2017 παύει η όποια ισχνή και με χρηματικό κόστος προστασία και της πρώτης κατοικίας. 

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ – ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΣΥΣΑ
epitropi3den.blogspot.gr