slider

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Ψήφισμα για τους δικαζόμενους για τον αγώνα ενάντια στις κεραίες κινητής τηλεφωνίας από την Πρόταση Προοπτικής εργαζόμενων Εθνικής Τράπεζας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ 
ανεξάρτητη αριστερή κίνηση εργαζόμενων Εθνικής Τράπεζας
Να απαλλαγούν τώρα οι 4 διωκόμενοι που τάχτηκαν με την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας δίπλα από σχολεία. Η επιχείρηση τρομοκράτησης από τις πολυεθνικές και τους ιδιοκτήτες δεν θα περάσει !

Στηρίζουμε τους 4 διωκόμενους, Πάνο Κουτσιανά, Γιώργο Σταματόπουλο, Γιώργο Θεοδωρακόπουλο και Νίκο Ξενάκη,  δημοτικούς συμβούλους στο Ίλιον Αττικής,  που έκαναν το χρέος τους βρισκόμενοι δίπλα στους κατοίκους για το δίκαιο αίτημα απομάκρυνσης κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρισκόταν σε απόσταση 40 μέτρων έξω από 2 σχολεία της περιοχής. Την άνοιξη του 2014, οι κάτοικοι, οι γονείς και οι μαθητές των δύο σχολικών μονάδων διαμαρτυρήθηκαν για τη κεραία επί της οδ. Δήμητρας 4  με παράσταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, σύστησαν επιτροπή και απαίτησαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Ιλίου την έμπρακτη συμπαράστασή του. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις είχαν προηγηθεί και σε άλλες 6 γειτονιές ενώ άλλη 1 έγινε και το 2016, στο Δήμο Ιλίου. Με βάση και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου οι 4 δημοτικοί σύμβουλοι στήριξαν τις κινητοποιήσεις των κατοίκων. Η κεραία απομακρύνθηκε. Η Vodafone άσκησε όμως μήνυση, και οι ιδιοκτήτες άσκησαν αγωγή απαιτώντας 206.825,00 € από τον κάθε ένα από τους 4 διωκόμενους!!! Δηλαδή από τους Πάνο Κουτσιανά, Γιώργο Σταματόπουλο, και Γιώργο Θεοδωρακόπουλο.

 Οι ιδιοκτήτες συνέχισαν και άσκησαν μήνυση στους Πάνο Κουτσιανά και Νίκο Ξενάκη γιατί διακίνησαν ενημερωτικά φυλλάδια και συνομιλούσαν με τον κόσμο της γειτονιάς. Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να αναλάβει τα δικαστικά έξοδα των δημοτικών συμβούλων! Το σχέδιο των πολυεθνικών και των ιδιοκτητών που βάζουν πάνω από την υγεία των πολλών τα κέρδη τους, έχει πολλαπλό στόχο: α) Να εκφοβίσει τους κατοίκους που αγωνίζονται, β) να εξοντώσει οικονομικά τους διωκόμενους, γ) να ποινικοποιήσει την πολιτική παρέμβαση και άποψη. 

Το σχέδιό τους δεν θα περάσει! Ως εργαζόμενοι, γονείς κλπ, έχουμε χρέος να στηρίξουμε κάθε αγωνιστή που θέλει να προστατεύσει τα μικρά παιδιά από οποιαδήποτε πιθανότητα κινδύνου για την υγεία τους, επειδή οι μεγάλες εταιρείες κοιτούν τα κέρδη τους. Καταδικάζουμε κάθε μορφή εκφοβισμού, οικονομικής εξόντωσης και ποινικοποίησης όσων αγωνίζονται ή όσων συμπαραστέκονται σε αγωνιζόμενους. Τέτοιου είδους ενέργειες περιορίζουν την ελευθερία του λόγου και την πολιτική δράση. Συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους κατά την εκδίκαση των δικών, 03/11 και 20/12/2017. Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν έμπρακτα. Να απαλλαγούν τώρα από τις κατηγορίες και να αθωωθούν οι 4 διωκόμενοι.
ΑΥΤΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΖΗΜΙΕΣ
ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ!
1-11-2017