slider

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Με την προστασία των δυνάμεων καταστολής ξεκίνησε σήμερα το πρωΐ, η επιχείρηση "ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί"


Έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο επί της συμβολής των οδών Ακαδημίας και Αμερικής που ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 29/11/2017 πρώτο την επιχείρηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί αγωνιστές μετά από κάλεσμα του Πανελλαδικού Δικτύου Συλλογικοτήτων και Πρωτοβουλιών κατά των Πλειστηριασμών και της Συνέλευσης Αγώνα που έγινε στις 4 Νοεμβρίου. Πλήθος αστυνομικών δυνάμεων προστάτευε το συμβολαιογραφικό γραφείο εμποδίζοντας την είσοδο σε όλο το κτίριο. Στη διαμαρτυρία για την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών συμμετείχαν με πανό ο ΣΥΣΑ (Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής) και η Ενωτική Πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών

Το δεύτερο συμβολαιογραφικό γραφείο επί της πλ. Κλαυθμώνος που ήταν να κάνει το δεύτερο πλειστηριασμό τον ανέβαλε για τον καινούργιο χρόνο, ωστόσο και εκεί το κτίριο ήταν αποκλεισμένο από δυνάμεις καταστολής. Η κυβέρνηση με τη στήριξη από καθεστωτικά ΜΜΕ προχωρά σε επικοινωνιακές μεθοδεύσεις. Ανέβαλε τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό για το μικρό ύψος οφειλής και προχώρησε μόνο αυτό με το μεγάλο για να στηρίξει την προπαγάνδα της και στο έργο της βρήκε πρόθυμους και το κόμμα "Κίνημα Δεν πληρώνω", τις δηλώσεις του οποίου περί "Δήθεν συλλογικοτήτων που μπλοκάρουν πλειστηριασμούς μεγαλοοφειλετών" πρόβαλλαν τα ΜΜΕ. Ωστόσο, το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς διαμαρτυρήθηκε ως όφειλε με μαζικό και μαχητικό τρόπο παντού σήμερα από τα Συμβολαιογραφικά γραφεία μέχρι τα Ειρηνοδικεία σε όλη τη χώρα Αθήνα, Περιστέρι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισατης κ.α. Τα κυβερνητικά σχέδια προχωρούν με λαϊκή καταγραυγή και με βία. Η επιχείρηση υφαρπαγής της λαϊκής περιουσίας από κυβέρνηση, τράπεζες, γύπες με τις οδηγίες Ε.Ε., ΔΝΤ, ΕΚΤ είναι σε εξέλιξη με τη συνδρομή πάντα των δυνάμεων καταστολής, των καθεστωτικών ΜΜΕ και των πρόθυμων συμβολαιογράφων.







παρακάτω ανάρτηση που βασίστηκε σε ρεπορτάζ από το Βαθύ Κόκκινο
Ξεκίνησαν σήμερα από το πρωί οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, χωρίς να είναι γνωστά μέχρι τώρα τα αποτελέσματά τους. Με ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις έξω από το συμβολαιογραφικό γραφείο που θα πραγματοποιούνταν η πρώτη πλειοδοσία, προσπάθησε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τις λαϊκές αντιδράσεις. Σύμφωνα με ρεπορτάζ, κυβέρνηση και «θεσμοί» έχουν συμφωνήσει από τους πρώτους μήνες του 2018 να γίνονται 600 με 700 πλειστηριασμοί το μήνα με σταδιακή αύξηση το δεύτερο εξάμηνο, ώστε να διεξάγονται περίπου 18.000 πλειστηριασμοί τον χρόνο.
Αυτοί είναι οι εγκληματικοί κυβερνητικοί σχεδιασμοί, που αν υλοποιηθούν θα οδηγήσουν σε ανείπωτη δυστυχία χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. Η δικιά μας εκτίμηση όμως είναι ότι θα μείνουν στα χαρτιά εξ αιτίας της παρέμβασης του λαϊκού παράγοντα που δεν πρόκειται να ανακοπή με τα καινούργια «κυβερνητικά διατάγματα» που σκοπεύουν να νομοθετήσουν και τα οποία οι αλληλέγγυοι στα θύματα τραπεζιτών/κορακιών θα αντιμετωπίζουν αυτεπάγγελτη δίωξη. Εκτός από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για σήμερα, μόνο στο Ειρηνοδικείο Αθήνας ήταν προγραμματισμένοι 28 πλειστηριασμοί.