slider

Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Η κυβέρνηση παραδίδει την Ακαδημία Πλάτωνος στην πολυεθνική Artume


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την ίδια στιγμή που φέρνει για ψήφιση τα νέα μέτρα – σφαγείο του λαού, πετώντας του κατάμουτρα τα “αντίμετρα” των συσσιτίων, παίρνει αποφάσεις για την ενίσχυση του κεφαλαίου και των κάθε είδους επενδυτών. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπο τον Γ. Δραγασάκη, στις 9 Μάη, αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για την κατασκευή του Mall της πολυεθνικής ARTUME – BLACKROC, στο χώρο του πρώην εργοστασίου Μουζάκη. 
 
Υιοθετώντας όλα τα επιχειρήματα της εταιρείας περί “ανάπτυξης”, συνδέοντας, χωρίς ίχνος τσίπας, ένα Mall με την “αναβάθμιση και προστασία” του αρχαιολογικού χώρου της Ακ. Πλάτωνος, επιδιώκει να περάσει σαν οδοστρωτήρας πάνω από τους πολύχρονους αγώνες κατοίκων, μικρών επαγγελματιών και καταστηματαρχών, στις γειτονιές μας, στο Περιστέρι και σε άλλες περιοχές της δυτικής Αθήνας. Ξεπερνώντας κάθε γνωστή, μέχρι σήμερα, μεθόδευση, δίνει την έγκριση στον Σταθάκη να νομοθετήσει όλες τις πολεοδομικές ρυθμίσεις σύμφωνα με τα συμφέροντα της εταιρείας καθώς και να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας μαζί της! Γάμος κανονικός μεταξύ κυβέρνησης και μιας εταιρείας που χρωστάει στο δημόσιο κάμποσα εκατομμύρια από απλήρωτους φόρους, τη στιγμή που οι κρατικοί μηχανισμοί μπαίνουν και αρπάζουν τα όποια χρήματα από τους λογαριασμούς του κόσμου, μας απειλούν με πλειστηριασμό του ίδιου του σπιτιού μας, με κόψιμο της παροχής ρεύματος για οφειλές στους δυσβάσταχτους λογαριασμούς.

Δεν είναι ώρα για απογοήτευση. Να σταματήσουμε να “πέφτουμε από τα σύννεφα” με το συνετό, κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ που πετάει στα σκουπίδια τον ΣΥΡΙΖΑ των “λαϊκίστικων κραυγών και δεσμεύσεων”, όπως ακριβώς κάνει και με την Ακαδημία Πλάτωνος. Ο ΣΥΡΙΖΑ διατυμπάνιζε ότι το Mall είναι καταστροφή. Δεν είχε μόνο πρόβλημα με τους όρους δόμησης που προωθούσαν οι προηγούμενοι “κακοί”, όπως προσπαθούν να παρουσιάσουν τώρα. Η δική μας μνήμη δεν κάνει κωλοτούμπες.

Μια κυβέρνηση που κτυπάει κάθε δικαίωμα του εργαζόμενου λαού - μισθούς, συντάξεις, ασφάλιση, εργασιακές σχέσεις, συνδικαλιστικά δικαιώματα, την Κυριακάτικη αργία, την υγεία και την παιδεία,Μια κυβέρνηση που υποκλίνεται στην Eldorado στις Σκουριές, στο Λάτση για το Ελληνικό, στον Μελισσανίδη για τη Ν. Φιλαδέλφεια, στον Αλαφούζο σήμερα και σε κάποιον άλλο αύριο για γήπεδο στο Πάρκο Γουδή, μια κυβέρνηση που ξεπουλάει κάθε στοιχείο της δημόσιας περιουσίας: λιμάνια και ενέργεια, αεροδρόμια και σιδηρόδρομους, το ίδιο το νερό, αυτή η κυβέρνηση δεν διστάζει να εξυπηρετήσει και ένα Mall με τεράστιες επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα: την πολιτιστική κληρονομιά – την ποιότητα ζωής των κατοίκων – την οικονομική επιβίωση χιλιάδων καταστημάτων και τη συνεπακόλουθη απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας στις γειτονιές μας, το Περιστέρι, όλη τη Δυτική Αθήνα.

Μας προκαλούν με κυνισμό. “Εγκρίνουμε την πολιτική τους”, λένε, “γιατί δεν είμαστε στους δρόμους”. Να σηκώσουμε το γάντι που μας πετάνε. Οι κυβερνώντες και όλοι οι υπόλοιποι της δυναστείας των μνημονίων, καταλαβαίνουν καλά ότι μόνον οι αγώνες μπορούν να τους σταθούν εμπόδιο. Ώρα να το πιάσουμε κι εμείς πάλι το νήμα. Σας καλούμε σε συναγερμό για να ανατρέψουμε τα σχέδια τους. Η συλλογική προσπάθεια και ο αγώνας κατοίκων- αυτοαπασχολούμενων και μικρών επιχειρηματιών μπορεί να τους σταματήσει. Να μην περάσουν:
  • Η καταστροφή των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των Σεπολίων, του Κολωνού, του Σκουζέ, του Πλάτωνα, όσων ακόμα επιβιώνουν από την επίθεση των μνημονίων.
  • Η ερήμωση στο Μπουρνάζι, στην εμπορική αγορά στο Περιστέρι και άλλους γειτονικούς δήμους.
  • Οι οικονομικές δραστηριότητες «φούσκα» που θα γεννήσουν κτίρια- φαντάσματα, όπως αυτά της Ολυμπιάδας 2004.
  • Η κυκλοφοριακή συμφόρηση- τσιμεντοποίηση.
  • Η εμπορευματοποίηση ενός παγκόσμιας αξίας Πολιτιστικού αγαθού, με την μετατροπή του αρχαιολογικού χώρου σε αυλή του Mall.
Θα σταματήσουν, όταν τους σταματήσουμε

Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Σεπολίων - Ακ. Πλάτωνα