slider

Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Για τη συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας για τους πλειστηριασμούς από το δήμο

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συνέλευσης Γκύζη - Πολυγώνου

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης 25/5 του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων μετά από αίτημα δεκάδων δημοτών συζητήθηκε το ζήτημα των πλειστηριασμών. Ταυτόχρονα έξω από το δημαρχείο υπήρχε κινητοποίηση από τοπικές συλλογικότητες, πρωτοβουλίες ενάντια στους πλειστηριασμούς, κ.α.

Δυστυχώς η πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου για άλλη μια φορά προτίμησε να κρυφτεί πίσω από νομιμοφανή επιχειρήματα, αγνοώντας την κοινωνική πραγματικότητα και το ρόλο που πρέπει να έχει σαν εκλεγμένος εκπρόσωπος των πολιτών. Όχι μόνο αρνήθηκαν να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών από το δήμο Αθηναίων αλλά ακόμα και η έκδοση μιας απόφασης – ευχολογίου που θα ζητά από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα (πετώντας ουσιαστικά το μπαλάκι προς τα πάνω) παραπέμφθηκε στις καλένδες αφού θα συζητηθεί σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο, όταν και εφόσον δοθεί κατάλληλη εισήγηση εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου.

Αυτή η επιμονή στην εφαρμογή της μνημονιακής νομιμότητας (πάντα βέβαια σε βάρος των αδυνάτων) δείχνει ότι ο δήμος Αθηναίων επιλέγει όχθη, αντί όμως να είναι στο πλευρό των κατοίκων είναι απέναντι τους στη λογική απόσπασης και του τελευταίου ευρώ από κάθε μικροοφειλέτη, αδιαφορώντας για την κοινωνική καταστροφή που αυτή η πολιτική φέρνει και επιλέγοντας απεναντίας τη συμπόρευση με τράπεζες και λοιπά κοράκια.

Εμείς από τη δικιά μας μεριά επαναλαμβάνουμε την απόφαση να συνεχίσουμε τις κινητοποίησεις μας και τη συμπαράσταση μας σε κάθε συμπολίτη μας που κινδυνεύει. Καλούμε κάθε συλλογικότητα και κάθε συμπολίτη μας να συμμετέχει ενεργά σε κάθε κινηματική δραστηριότητα ενάντια στους πλειστηριασμούς και για την υπεράσπιση της λαϊκής στέγης. 

Λαϊκή Συνέλευση Γκύζη – Πολυγώνου
Ι. Σούτσου 62 (Γκύζη) 6946410376 gyzi@espiv.net