slider

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021

ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΑ τα ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ στις γειτονιές μας - ΕΞΩ ΟΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ & ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Ρατσιστικό οχετό εξαπέλυσε πάλι ο βουλευτής της ΝΔ, Μπογδάνος, μέσω twitter, με αφορμή τη μετεγκατάσταση ανήλικων προσφυγόπουλων σε πολυκατοικία στα ΣΕΠΟΛΙΑ: «Τώρα επιχείρηση εγκατάστασης «ασυνόδευτων ανηλίκων» σε πολυκατοικία στα Σεπόλια. Η κα Ειδική Γραμματέας, το Υπουργείο και ο Δήμος δεν καταλαβαίνουν ότι το διαρκές ξεφόρτωμα πληθυσμών στο υπερβεβαρημένο κέντρο της Αθήνας διαβρώνει πλέον επικίνδυνα την κοινωνική συνοχή και ειρήνη;» Προχώρησε μάλιστα παραπέρα, με στοχοποίηση ανήλικων προσφύγων, αναρτώντας φωτογραφία με την πολυκατοικία όπου εγκαταστάθηκαν, εμφανίζοντας μάλιστα και τα πρόσωπα δύο ανήλικων παιδιών. Η φωτογραφία συνοδεύεται από ρατσιστικά σχόλια, στοχοποιώντας τους ανήλικους πρόσφυγες και θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους, καθώς στέλνει μήνυμα πολιτικής κάλυψης σε επιθέσεις κάθε λογής ρατσιστή και φασίστα. Εξάλλου η συγκεκριμένη πολυκατοικία, είχε και στο παρελθόν γίνει στόχος, από τον κατάδικο, σήμερα, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης της χρυσής αυγής Κασιδιάρη, στην προσπάθεια αποτροπής εγκατάστασης οικογενειών μεταναστών, από τον Δήμο και την Caritas.

O κατάδικος σήμερα Κασιδιάρης, είχε προσπαθήσει να κάνει συγκέντρωση στην πλατεία, μέσω φασιστών φίλων του. Η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού-Ακ. Πλάτωνα-Σεπολίων , ο σύλλογος των εκπαιδευτικών Π.Ε. “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” και άλλοι φορείς της γειτονιάς, είχαμε πραγματοποιήσει συγκέντρωση και πορεία στη γειτονιά, ενάντια στις ρατσιστικές φωνές και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα της εγκατάστασης των μεταναστών/προσφύγων στη γειτονιά. 

Γειτόνισσες/ες, η γειτονιά μας έχει ανάγκη από πράσινο, σχολεία, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, αθλητικούς χώρους για τη νεολαία, αίθουσες πολιτισμού, καθαριότητα και πολλά άλλα ακόμα. Η γειτονιά μας έχει ανάγκη από την αλληλεγγύη και την ενότητα μεταξύ ντόπιων και αλλοδαπών, την καλλιέργεια κλίματος φιλοξενίας και συγκατοίκησης.

Σε αυτά οι ρατσιστές/ φασίστες, που πήραν τη σκυτάλη από τον κατάδικο σήμερα Κασιδιάρη, δεν βγάζουν τσιμουδιά, δεν τους ενδιαφέρει η συνεχής υποβάθμιση των γειτονιών μας, εδώ στην πίσω αυλή του κέντρου της Αθήνας. Σκάνε μύτη κάθε φορά που εμφανίζονται πρόσφυγες και μετανάστες κυνηγώντας τους και προπηλακίζοντας παιδιά, στήνοντας καρτέρι σε μετανάστες σε σκοτεινά σημεία ή «εισβάλλοντας» σε μικρομάγαζα που διατηρούν μετανάστες.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση και τον Δήμο Αθηναίων, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην επιτρέψουν να γίνουν οι γειτονιές μας πεδίο επιθέσεων σε ανήλικα παιδιά. Από τη στιγμή, που ο γνωστός Μπογδάνος πήρε τα ηνία από τον Κασιδιάρη, προτρέποντας εμμέσως σε δράσεις ενάντια στα ανήλικα προσφυγόπουλα, είναι υποχρεωμένοι να διαφυλάξουν τα προσφυγόπουλα και τους κατοίκους της γειτονιάς από το ρατσιστικό μίσος και τις φασιστικές επιθέσεις.

Δεν θα επιτρέψουμε οι γειτονιές μας να μολυνθούν από το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού. Δεν είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες οι εχθροί μας. Εχθροί μας είναι αυτοί που υποκινούν πολέμους, διαλύουν ολόκληρες χώρες, εξαπλώνουν φτώχεια και πείνα παντού. Με αυτούς είμαστε αντιμέτωποι οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ντόπιοι, πρόσφυγες & μετανάστες. Καλούμε τους γείτονες, τις γειτόνισσες να αγκαλιάσουν τους νέους ανήλικους γείτονες και να απομονώσουν τους φασίστες.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ- ΑΚ.ΠΛΑΤΩΝΑ- ΣΕΠΟΛΙΩΝ | Αμφιαράου 153, Σεπόλια 

laikisineleusikolonou@gmail.com