slider

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

Επιστολή προς σωματεία και φορείς για αλληλεγγύη σε διωκόμενους

Προς κάθε εργατικό σωματείο, φοιτητικό σύλλογο, φορέα και συλλογικότητα του κινήματος

Συνάδελφοι-ισσες, Συναγωνιστές-στριες: Σας είναι γνωστό ότι στις μέρες των κινητοποιήσεων για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, για την απεργία στις 26/11, για τις 6 Δεκέμβρη και στη συνέχεια αντιμετωπίζουμε μια έξαρση της αστυνομικής καταστολής, του μπαράζ των διώξεων και των προστίμων σε όλη την χώρα σε βάρος όσων συμμετέχουν ή η αστυνομία πιθανολογεί ότι θα συμμετάσχουν σε αγωνιστικές δράσεις. Αλλά και γενικότερα σε βάρος του λαού σε μια εκστρατεία ενοχοποίησης με το δόγμα της «ατομικής ευθύνης». Πρόσχημα της κυβέρνησης αποτελεί η προστασία της δημόσιας υγείας, ενώ την ίδια ώρα μειώνει τις δαπάνες για την υγεία, δεν δείχνει σπουδή για τα μέτρα προστασίας στους μαζικούς χώρους εργασίας (αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους εργοδότες), στα ΜΜΜ, ενώ στη διάρκεια της καταστολής στοιβάζει όσους διαδήλωναν και τηρούσαν τα μέτρα προστασίας.

Η κυβερνητική επιδρομή με τις απαγορεύσεις, την οικονομική τρομοκρατία με επιβολή εξοντωτικών προστίμων παραβιάζει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και, όπως μαρτυρούν και οι δηλώσεις του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοϊδη, στοχεύουν να τα διατηρήσουν και μετά την πανδημία. Είναι φανερό ότι αυτά τα μέτρα αποτελούν το απαραίτητο συμπλήρωμα στην κυβερνητική πολιτική για να αντιμετωπίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τις εγκληματικές ευθύνες της για τη δημόσια υγεία και για την αντεργατική πολιτική της που εντείνει τη φτώχεια και την ανεργία, οδηγώντας το λαό στην εξαθλίωση, ώστε να καταστείλει «εν τη γενέσει» τους τις λαϊκές αντιδράσεις το επόμενο διάστημα.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πολιτική και κινηματική δράση και για τις λαϊκές ελευθερίες και η έμπρακτη αλληλεγγύη από την πλευρά του κινήματος ιδιαίτερα προς όσους διώκονται για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις είναι αναγκαία για να ορθώσουμε τείχος υπεράσπισης όσων αγωνίζονται, για την προστασία όσων έρχονται αντιμέτωποι με τον κυβερνητική και κρατική τρομοκρατία, την αστυνομική βία και καταστολή και για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά την επίθεση στο λαό, να προασπίσουμε τις λαϊκές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Για αυτό το λόγο συγκροτήσαμε την Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους-ες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις, που είναι ανοικτή σε εργατικά σωματεία, φοιτητικούς, συλλόγους, συλλογικότητες αγώνα και αλληλεγγύης, αγωνιστές του εργατικού, νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος και συντονίζεται με τις Επιτροπές Αλληλεγγύης και αντίστοιχες πρωτοβουλίες που έχουν συγκροτηθεί ή συγκροτούνται σε όλη τη χώρα.

Η Επιτροπή έχει σκοπό τη στήριξη όσων διώκονται και όσων έχουν υποστεί πρόστιμα από την αστυνομία για τη συμμετοχή τους σε κινηματικές δράσεις που καλούσαν οργανώσεις και φορείς του κινήματος. Φροντίζει για την πολιτική, δικαστική, οικονομική στήριξη των διωκόμενων και όσων τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για συμμετοχή σε κινηματικές, πολιτικές δράσεις και κινητοποιήσεις. Δηλώνουμε την αντίθεσή της στο νόμο απαγόρευσης των διαδηλώσεων, στις κατασταλτικές απαγορεύσεις της κυκλοφορίας (που δεν αποτελούν υγειονομικό μέτρο) & στην ποινικοποίηση της πολιτικής, κινηματικής δράσης. Καταδικάζουμε την εκμετάλλευση της πανδημίας ως πρόσχημα για την επίθεση στα εργατικά & δημοκρατικά δικαιώματα. Υποστηρίζουμε το δικαίωμα στους αγώνες. Απαιτούμε να διαγραφούν τα εξοντωτικά πρόστιμα και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες από τους συλληφθέντες.

Για αυτό το σκοπό: Ξεκινήσαμε καμπάνια συγκέντρωσης υπογραφών για να ακυρωθούν τα πρόστιμα και να παύσουν οι διώξεις. Μπορείτε να υπογράψετε εδώ και συγκεντρώνουμε χρήματα για να αντιμετωπίσουμε συλλογικά δικαστικά έξοδα και πρόστιμα. Ζητάμε από το σωματείο/φορέα σας:

Α. Να δηλώσει με ψήφισμά του τη συμπαράστασή του στους διωκόμενους, να ενημερώσει σχετικά με τις δράσεις αλληλεγγύης τα μέλη του, όπως και για την καμπάνια υπογραφών. Συν/να σας στέλνουμε σχετικό ψήφισμα και σας καλούμε αυτό ή κάθε άλλο σχετικό ψήφισμα, που έχετε ήδη αποφασίσει ή θα αποφασίσετε, να το στέλνετε στο μέιλ της Επιτροπής (mazistonagona@gmail.com), ώστε να δημοσιεύονται στο ιστολόγιο μας και να αξιοποιηθούν στην υπεράσπιση των διωκόμενων.

Β. Να στηρίξει με τη συμμετοχή του την Επιτροπή Αλληλεγγύης.

Γ. Να συνδράμει οικονομικά στα δικαστικά έξοδα για τις 9 δίκες που έχουμε σε 7 πόλεις της χώρας και για τα πρόστιμα που αφορούν 115 αγωνιστές που συμμετείχαν σε δράσεις για το Πολυτεχνείο, την απεργία και τις 6/12 και ανέρχονται στο ποσό των 51.600 ευρώ. Ο λογαριασμός για την κατάθεση της οικονομικής ενίσχυσης από το φορέα σας είναι κοινός έχει ανοιχτεί για αυτό το σκοπό και είναι σε 3 ονόματα με πρώτο όνομα Καττής Δημήτριος. Είναι στην Εθνική Τράπεζα με ΙΒΑΝ: GR5601101510000015100478807

Επιτροπή Αλληλεγγύης στους διωκόμενους-ες για την ελευθερία σε κινητοποιήσεις

https://mazistonagona.blogspot.com | fb: Μαζί στον αγώνα